Vrijwilliger Taalvisite

Vrijwilliger Taalvisite

Plaats:
Kamerik: Kamerik (dorp)
Categorie:
Taal & lezen
Beschikbaarheid:
regelmatig
Tip anderen via:

TAALVISITE
WIJ ZOEKEN TAALVISITEVRIJWILLIGERS

Help jij kinderen met taal?

Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Taalvisitevrijwilligers gaan 15 keer een uur bij een gezin 'op visite'. Zij lezen de kinderen (interactief) voor en ondernemen allerlei taalactiviteiten. Start een gezin eenmaal met Taalvisite, dan spelen vanaf dat moment ook de ouders een belangrijke rol. Je stimuleert ouders om hun kind te blijven voorlezen wanneer de taalvisitevrijwilliger is uitgelezen.
Kinderen hebben begeleiding nodig.
We zoeken enthousiaste mensen in Woerden, Kamerik, Zegveld, Harmelen, Oudewater, Montfoort en Linschoten die als Taalvisitevrijwilliger kinderen willen helpen met taal.

Bibliotheken spelen een steeds grotere rol bij het voorkomen van taalproblemen bij de jeugd. Voorlezen is hierbij ontzettend waardevol. Met slechts 15 minuten (voor)lezen per dag, neemt de woordenschat gemiddeld met 1.000 nieuwe woorden per jaar toe. Daarbij is voorgelezen worden ook nog eens leuk! Het is niet saai woordjes leren, nee: het is een verhaal induiken en ontdekken met je eigen fantasie.

Wat ga je doen:
Voorlezen of bezig zijn met taal is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kinderen van bijvoorbeeld taalzwakke ouders hebben zelf ook meer kans om laaggeletterd te worden. Zo kan een cyclus ontstaan. Met Taalvisite willen wij vergelijkbare cyclussen doorbreken en daar kunnen wij jouw hulp goed bij gebruiken.

Hoe gaat Taalvisite in zijn werk?
Momenteel hebben wij veel gezinnen die smachtend wachten op taal ondersteuning. Jij kan een gezin helpen met bijvoorbeeld (digitaal) voorlezen en (digitale) taalspelletjes. Er is een korte introductie en kennismakingsgesprek met Joke, coördinator Taalvisite, om te bespreken wat jouw mogelijkheden zijn en of het iets voor jou is en natuurlijk krijg je regelmatig begeleiding in de vorm van een informatiebijeenkomst en/of intervisie.

We staan te juichen als je het leuk vindt om met kinderen om te gaan en je aanmeldt. Volg je een opleiding met kinderen, heb je een opleiding met kinderen voltooid of heb je ervaring met (kinder)groepen dan krijg je er applaus bij.

Wij vragen:
• Beheersing van de Nederlandse taal
• Affiniteit met taal
• Leuk vinden om met kinderen en ouders om te gaan
• Houd van voorlezen uit kinderboeken
• Bonus: opleiding met kinderen of ervaring met (kinder)groepen

Wij bieden:
• Als bedankje voor je hulp krijg je een vrijwilligersabonnement voor de duur van één jaar, zolang je een vrijwilliger bent bij de Bibliotheek. Met dit abonnement kun je boeken, spellen, puzzels, dvd’s, en cd’s lenen voor je Taalvisitegezin en natuurlijk voor jezelf
• Introductie en kennismakingsgesprek
• Naar behoefte, één keer per maand een intervisiebijeenkomst met andere vrijwilligers, voor tips, ervaringen delen, begeleidt door ervaren coach.

Enthousiast of meer informatie:
Twijfel je? Heb je een brandende vraag? Neem gerust contact met ons op. Stuur een mailtje of bel op maandag, woensdag of vrijdagochtend en vraag Bibliotheek Het Groene Hart in Woerden en vraag naar Joke of Marjo.

  • De vraag van Marjo is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Laat Marjo weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Bibliotheek Het Groene Hart
Geplaatst door:
Profielfoto van Marjo
100% profielsterkte
Bedankt voor het melden
  • De vraag van Marjo is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
Beschikbaarheid:
regelmatig
Bedankt voor het melden