Hart voor Woerden

Hart voor Woerden

Plaats:
Woerden-Midden: Binnenstad
Categorie:
Vervoer, Klussen & techniek, Computer, Administratie, Boodschappen, Activiteitenbegeleiding, Erop uit, Creatief & muziek, Mantelzorg ondersteuning
Aangeboden door:
een persoon namens een organisatie
Tip anderen via:

Hart voor Woerden heeft verschillende vrijwilligersdiensten voor praktische hulp en ontmoeting voor specifieke doelgroepen.

Heeft u kleine klusjes in huis en tuin, computerproblemen of begeleiding nodig bij afspraken buitenshuis? Voor deze en andere kleine klussen kunt u terecht bij Graag Gedaan. Vrijwilligers staan voor u klaar als familie en eigen netwerk deze hulp niet kunnen bieden. We vragen een kleine onkostenvergoeding. Graag Gedaan is elke werkdag tussen 9.00 en 10.30 uur bereikbaar via telefoon en via mail.

Kunt u niet (meer) zo gemakkelijk zelf op pad maar wilt u wel graag zelf uw eigen boodschappen doen? Met de boodschappendienst van de Plusbus halen vrijwilligers u thuis op om gezamenlijk boodschappen te doen. Of u geeft een briefje mee. Ook zijn er wekelijks uitstapjes. De chauffeur en de begeleider helpen u waar nodig. Inklapbare rollators en rolstoelen kunnen mee.

Bent u alleenwonend en hebt u niet elke dag contact met iemand maar vindt u dat wel prettig? Dan kunt u meedoen aan de telefooncirkel waarbij u iedere ochtend even contact hebt met een vast persoon. Als iemand niet opneemt, geeft de beller dit door aan de begeleider die maatregelen treft.

Heeft u geen overzicht in uw administratie of heeft u financiële problemen of schulden? Deskundige vrijwilligers van Thuisadministratie en Belastingservice helpen u thuis uw administratie op orde brengen en houden. Zo krijgt u het overzicht weer terug en voorkomt u (verdere) betalingsachterstanden.

Op de koffie is een inloop voor iedereen op dinsdagmiddag in De Plint met een gezellig kletspraatje, spelletje, wandelingetje of een creatieve activiteit en een kopje koffie of thee. In het bijzonder nodigen we mensen uit met een psychische (of andere) kwetsbaarheid.

Veel mensen met beginnende geheugenproblematiek hebben nog geen zorg nodig. Zij willen het liefst zo lang mogelijk meedoen in het normale leven. Bij Rembrandt (in De Plint) zijn mensen met geheugenproblemen en hun mantelzorgers van harte welkom. Bewegen, ontmoeten en trainen van het geheugen staan centraal.

Voor mensen met een licht verstandelijke beperking zijn er diverse clubs. Woensdag aan het eind van de middag komt de kookclub in de Plint om met elkaar een warme maaltijd te bereiden en te eten. Vrijwilligers bedenken een menu en doen de boodschappen. Er wordt veel gelachen maar er is ook aandacht voor een persoonlijk gesprek.

Samen een musical bedenken en uitvoeren: liedjes, teksten, dansjes, decor en kleding. Alles wordt door de toneelgroep zelf bedacht. Vrijwilligers ondersteunen de deelnemers hierin.

Op zaterdagmiddag eens in de drie weken gaat de Uitstapgroep op pad in Woerden en omgeving. Lunchen, bowlen, naar de film, spelletjesmiddag, maar ook creatief of iets bakken. Het jaarprogramma wordt samengesteld en uitgevoerd door vrijwilligers. Je hoeft niet met elk uitstapje mee te doen.

  • Het aanbod van Hart Voor Woerden is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Woerdenvoorelkaar
  • Hart Voor Woerden is eerder via deze website geholpen
  • Hart Voor Woerden heeft eerder via deze website geholpen
  • Hart Voor Woerden heeft 1 aanbeveling ontvangen
Laat Hart Voor Woerden weten dat je interesse hebt Stuur een bericht
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Tip anderen via:
Aangesloten bij:
organisatie logo Hart voor Woerden
Geplaatst door:
Profielfoto van Hart Voor Woerden
60% profielsterkte
Bedankt voor het melden
  • Het aanbod van Hart Voor Woerden is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Woerdenvoorelkaar
  • Hart Voor Woerden is eerder via deze website geholpen
  • Hart Voor Woerden heeft eerder via deze website geholpen
  • Hart Voor Woerden heeft 1 aanbeveling ontvangen
Aangeboden door:
een persoon namens een organisatie
Bedankt voor het melden