Online workshop: De Vrijwilligersreis

Startdatum:
16.02.2021 13:30
Einddatum:
16.02.2021 15:00
Kosten deelname:
Gratis
Beschrijving:
Je kent het vast, een potentiële vrijwilliger die eerst enthousiast lijkt, maar dan toch afhaakt. Of binnenkomt en dan weer weggaat voor hij of zij goed en wel ingewerkt is? Het kan voorkomen worden door de vrijwilligersreis te verbeteren.

De vrijwilligersreis begint op het moment dat iemand voor het eerst van de organisatie hoort. Hij gaat langs social media berichten, jullie vacature op een lokale vacaturesite en door naar de website van jouw organisatie. Als het goed is, gaat de reis dan verder naar de aanmelding, het kennismakingsgesprek en uiteindelijk het doen van vrijwilligerswerk.

In deze workshop leer je hoe je de vrijwilligersreis kan verbeteren zodat de vrijwilliger bij elk contact positiever wordt. Je krijgt tips en tricks waarmee je direct aan de slag kan.

De vrijwilligersreis optimaliseren is ook nog eens leuk. Je gaat kijken wat je kunt verbeteren en hoe je in alles extra waarde, plezier en gemak kunt toevoegen. Zo maak je de ervaring positief en zorg je ervoor dat enthousiaste vrijwilligers ook enthousiast blijven.

Trainer is Heleen van Egmond. Vanuit adviesbureau The Happy Volunteer helpt zij vrijwilligersorganisaties om zichtbaar te worden en zo meer mensen aan te trekken.
Aangeboden door:
Hart voor Woerden