Online workshop: Het nieuwe werven

Startdatum:
26.01.2021 19:30
Einddatum:
26.01.2021 21:00
Kosten deelname:
Gratis
Beschrijving:
Vrijwilligers werven, soms lijkt het alsof je aan een dood paard loopt te trekken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. In deze workshop verplaats je je in de nieuwe vrijwilliger en leer je de sleutelfactoren voor een nieuwe manier van werven. Vrijwilligers werven wordt weer leuk!

Kernvragen die we bespreken zijn: Wat kun je doen om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken? Hoe denkt een potentiële vrijwilliger en wat maakt dat iemand wel of niet kiest voor vrijwilligerswerk bij jouw organisatie?

Verder leer je wie je echte concurrenten zijn (spoiler: het is niet wie je denkt dat het is) en krijg je ideeën over hoe je jezelf als organisatie kunt profileren zodat je aantrekkelijker wordt voor vrijwilligers.

Bij elke kernvraag hoort een praktische oefening waarin je de informatie direct kunt toepassen op je eigen organisatie. Je krijgt tips die snel toepasbaar zijn en met een kleine moeite groot resultaat opleveren. Dan kom jij weer toe aan dingen die nu blijven liggen.

De workshop wordt gegeven door Heleen van Egmond. Vanuit adviesbureau The Happy Volunteer helpt zij vrijwilligersorganisaties om zichtbaar te worden en zo meer mensen aan te trekken.
Aangeboden door:
Hart voor Woerden